Juist het kan echt, en het is nog lekker ook!! Een brood of eigenlijk is het meer een cake van een zoete aardappel. Een heerlijk tussendoortje bij de thee.
Benodigdheden:
– 300 gr. gekookte zoete aardappel
– 55 gr. kokosmeel
– 3 eieren
– 3 el. water
– 1 tl. bakpoeder
– Snufje zout
– Sap van een halve citroen
Bereiding:
– Kook de aardappels +/- 20 minuten met schil in een pan met water
– Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een broodvorm of cakeblik met bakpapier
– Laat de aardappels afkoelen en prak ze met een vork tot puree
– Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een glad mengsel
– Giet het mengsel in het cakeblik, zet het cakeblik voor 40 minuten in de voorverwarmde oven
– Bedek het cakeblik met folie en zat het daarna nog z’n 20 minuten in de oven. Dit voorkomt dat de bovenkant zwart wordt.
– Haal het brood/cake uit de oven en laat even afkoelen.
2 reacties op “❤ Zoete aardappel brood/cake”
Lekker recept, dankjewel.
Ik had er nog wat stukjes gedroogde abrikozen en rozijnen bij gedaan.
Aan een klein plakje had ik genoeg want het vult goed.
Leuk om te horen! En een goede tip voor de volgende keer om abrikozen en rozijnen toe te voegen. Bedankt!