Courgette gehaktballetjes

Ja je leest het goed, gehaktballetjes bestaande uit rundergehakt en courgette en dit alles geserveerd in een eigengemaakte tomatensausje. Deze balletje zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens gezond, graan en zuivel vrij, laag in calorieën en makkelijk en snel te maken.

Benodigdheden:
-300gr. Rundergehakt
– 3 teentjes knoflook
-1 ei
– 4tl. Italiaanse kruiden
– 1el. olijfolie
– Zout en peper na smaak
– 1 Courgette (fijn geraspt & uitgelekt (let op! goed uit laten lekken)
– 1 Kleine ui (in kleine stukjes gesneden)

De saus:
– 3el. Olijfolie
– 3 teentjes knoflook
– 1 Blikje tomatenblokjes
– Zout en peper na smaak
– 1/2tl. suiker
– 3tl. Italiaanse kruiden
– 1/4 rode peper in kleine stukjes

Bereiding:
– Meng in een kom de gehakt met de olijfolie, Italiaanse kruiden, zout, peper, (uitgelekte) courgette, ui, en het ei. Pers ook de 3 teentjes knoflook uit boven de kom. Meng dit met je handen of met een machine tot een gladde massa.
– Verwarm een beetje olie in een pan en bak hierin de courgette gehaktballetjes bruin en gaar.

De balletjes hebben even tijd nodig om te garen, wij gaan de tomatensaus maken:
– Verwarm een beetje olie in een grote pan. Knijp 3 teentjes knoflook uit en bak deze een minuut. Voeg de tomatenblokjes, zout, peper, suiker, kruiden en de rode peper toe en meng alles goed door elkaar.
– Laat de saus gedurende 15 minuten sudderen, maar roer het zo af en toe door. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe na smaak.
– Wanneer de gehaktballetjes gaar zijn voeg je deze toe aan de saus, roer alles goed door elkaar en serveer.

Enjoy

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *