Ik was gister van plan om een dagje met de paarden bezig te zijn: rijden, stallen afmesten, etc. Maar door de storm bleef het maar bij het trainen van 2 paarden.. En aan afmesten hoefde je al helemaal niet te denken, dan was de kruiwagen leeg voordat je op de juiste plek was.. haha! Daarom ben ik de keuken ingedoken en heb een aantal nieuwe recepten gemaakt. We beginnen vandaag met de bananenbrood, ik heb al eens eerder een bananenbrood op de website geplaatst, maar deze is gemaakt met kokosmeel.

Benodigdheden:
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 50gr. ontpitte dadels
– 100gr. kokosmeel
– 50gr. havervlokken (havermout kan ook)
– 1/3 theelepel bakzout
– Scheutje citroensap
– 50gr. pure chocolade
– Handje met noten

 

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 175 graden
– Snijdt de dadels in kleinere stukjes en de banaan in plakjes en meng dit met de keukenmachine tot een gladde massa
– Voeg de havervlokken toe en meng net zolang totdat het weer een  gladde massa is geworden
– Klop in een andere kom de eieren luchtig met een beetje zout en voeg ze daarna toe aan het bananen mengsel
– Nadat de eieren zijn opgenomen in het beslag voeg je de kokosmeel toe ook dit meng je weer net zolang in de keukenmachine totdat het helemaal is opgenomen in het beslag
– Schep nu de noten en de pure chocolade (in kleine blokjes) toe aan het beslag
– Als laatste voeg je het bakzout en het scheutje citroensap toe, even mengen en stort daarna het beslag in een bakblik (cakeblik)
– Maak de cake af met stukjes chocolade en zet het voor z’n 45 a 50 minuten in de voorverwarmde oven

2015-03-31 13.15.38

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *