Al een aantal keren heb ik speltbrood gebakken, maar ik wou deze keer graag wat anders gaan maken met speltmeel. En ik moet zeggen dit brood is zoóoo lekker! Zeker de moeite waard om een keer te proberen.
Benodigdheden:
– 200gr. speltmeel
– 200gr. speltbloem
– 1,5tl. bakpoeder
– 4 tl. kaneel
– snufje zout
– 2 eieren
– 250ml melk
– 50gr. gesmolten kokosolie
– 4 dadels
– 1 (grote) hand rozijnen
– 1 (grote) hand cranberries
– Noten (na smaak, ik had best veel)
– 50gr. zonnebloempitten
– 15gr. Kokosbloesemsuiker
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Leg de ontpitte dadels voor z’n 10 minuten in een schaaltje met water
– Doe het meel, bloem, zout, kaneel, bakpoeder en de suiker in een kom en meng dit door elkaar
– Doe de (gesneden) dadels, melk, eieren en gesmolten kokosolie in de keukenmachine. Zorg dat de dadels niet te grof zijn
– Voeg nu de droge ingrediënten toe en meng tot een beslag
– Bekleed een cakeblik met bakpapier en schenk het mengsel in de vorm
– Schep nu de cranberries, rozijnen, noten en zonnebloempitten voorzichtig door het beslag heen, en zorg ervoor dat het goed verdeeld is over het beslag
– Leg ook wat pitten, zaden en noten bovenop het brood
– Bak het mueslibrood in 45 minuten goudbruin in de oven