Witlof is hartstikke goed voor je, er zitten boordenvol veel vezels, koolhydraten, eiwitten, vitamine C, calcium en IJzer in. Buiten dat is witlof rijk aan foliumzuur en zorgt het voor een goede spijsvertering. Redenen genoeg om dus af en toe en stronkje witlof te eten.
Afgelopen maandag aten wij witlof uit de oven met ham en kaas.

Benodigdheden 2 personen:
– 2 stronken witlof
– 4 plakken ham
– Zakje geraspte kaas

Bereiding:
– Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof en snijdt de onderkant eraf, breng de witlof in een pan met water aan de kook en kook ze ongeveer 15 minuten.
– Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.
– Giet de witlof af, snijdt de witlof één keer door de helft (je hebt dan 4 stukjes van 2 stronken witlof). Wikkel ze in een plak ham en bestrooi ze met de geraspte kaas.
– Leg ze in de ovenschaal en zet ze voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy!

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *