Blauwe bes mango taartjes

Daar is ie dan!! Dit schattige taartje is niet alleen lekker, hij ziet er ook super schattig uit. Daarnaast is dit blauwe bes mango taartje gluten- lactose- en suikervrij.

Het is toch een feestje om je dag zo te beginnen!! Een klein feestje op je bord die ook nog eens gezond is. Als je mij vraagt de perfecte start.

Benodigdheden

  • 60gr havermout (gluten vrij)
  • 80gr dadels
  • 12gr kokosolie (gesmolten)
  • 1el honing
  • 275gr alpro blauwe bessen
  • 3 gelatine blaadjes (of agar agar)

Top laag:

  • 135gr mango diepvries
  • 1 gelatine blaadje (of agar agar)

Bereiding:

– Leg de dadels in een bakje met warm water, zo worden ze zacht en smeuïg en zijn ze beter bewerkbaar

– Doe de havermout samen met de dadels, gesmolten kokosolie en honing in de keukenmachine en mix tot een smeuïge mix.

– Schep het havermout, dadel mengsel in de siliconen bakvormpjes en druk dit goed aan. Zet het even weg in de koelkast.

– Leg de gelatine blaadjes of agar agar in een schaaltje met koud water, en laat 5 minuten weken

– Schep 2/3 van de Alpro blauwe bessen in een pannetje en verwarm dit, let op: laat het niet koken! Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en roer goed tot de gelatine helemaal is opgelost. Voeg nu de 1/3 deel Alpro wat nog over was toe en roer nog eens goed door

– Haal de bodem uit de koelkast en schenk het kwarkmengsel over de vormpjes.

– Zet terug in de koelkast en laat het nu voor 2 uur in de koelkast staan, dan kan het opstijven.

Top laag:

  • Verwarm de bevroren mango in een pan totdat het een mengsel is geworden.
  • Leg 1 gelatine blaadje of agar agar voor 5 minuten in een kom koud water.
  • Pureer het mango mengsel met de staafmixer tot een glad en klont vrij beslag. Voeg het gelatine blaadje of agar agar toe en roer goed door.
  • Schenk het mango mengsel over de taartjes en zet het terug in de koelkast voor minimaal 2uur.

Smullen!

Blauwe bes mango taartjes
Blauwe bes mango taartje

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *