Aardbeien, in de winkel kun je ze alweer een poosje vinden, maar ook in de groentetuin zijn ze alweer te plukken, mmm heerlijk!
Maar hoe kun je die heerlijke sappige en zoete aardbeien het beste bewaren, als je ze in huis hebt gehaald of van de plant hebt geplukt?
Vers zijn aardbeien het aller lekkerst, vandaag plukken en direct opeten. De aardbei moet mooi rood van kleur zijn en zo min mogelijk witte, groene of zachte plekken hebben.
Maar natuurlijk kun je niet alle aardbeien in een dag opeten, je kunt het volgende doen om ze toch nog een aantal dagen goed te houden:
– Haal de aardbeien uit het doosje en leg ze op een bord met voldoende ruimte, zo voorkom je dat ze snel beurs worden.
– Bewaren in de koelkast; aardbeien zijn 3 a 4 dagen houdbaar in de koelkast. Buiten de koelkast zijn aardbeien 1 a 2 dagen houdbaar.
– Invriezen; Verpak ze in een gesloten plastic zak. Zo kun je aardbeien langer dan een half jaar bewaren. Zorg er wel voor dat ze droog zijn voor je ze invriest, anders bevriest het water erop.
Aardbeien zijn dus niet heel erg lang te bewaren (m.u.v. de diepvries), dat is dus een goede reden om in veel maaltijden en snacks aardbeien toe te voegen, maar dat is toch ook helemaal geen straf?
Van ontbijt tot taart, in veel recepten zijn aardbeien toepasbaar:
Wist je dat:
– Hoe kleiner de aardbei, hoe zoeter hij is?! yummm
– Met 100 gram aardbeien (ongeveer 8 aardbeien) je, je dagelijkse hoeveelheid vitamine C al binnenkrijgt
– Een aardbei zo’n 200 zaadjes heeft
– Je wittere tanden krijgt van aardbeien
– De aardbei familie is van de roos
– De zwaarste aardbei ooit gemeten 231 gram woog